Club Sandwich

Składniki / 2 porcje

4 kromki pieczywa tostowego (najlepiej dużego)
2 jajka
15 dag boczku wędzonego
sałata lodowa
4 plastry szynki z indyka
pomidor
majonez
ketchup
frytki
patyczki

  1. Jajko ugotować na twardo (10 min), a plastry boczku podsmażyć na patelni, aż się zarumienią. Pomidora pokroić w plastry, a sałatę w foremne kawałki, pasujące do pieczywa. Ugotowane jajko schłodzić i także pokroić w plastry.
  2. Tosty podgrzać w opiekaczu lub piekarniku tak, żeby były lekko chrupiące. W międzyczasie przygotować frytki.
  3. Na toście kłaść kolejno: sałatę, pomidora, indyka, jajko, majonez i boczek. Przykryć drugą kromką pieczywa i lekko docisnąć.
  4. Używając ostrego noża, przekroić kanapkę po ukosie i wbić patyczki w środek powstałych dwóch trójkątów.
  5. Gotowe frytki wyłożyć na talerz, a na nich ułożyć kanapki. Można podawać z ketchupem.

 

 

 

/ kuchnia amerykańska / przepis amerykański / przepis na club sandwich / potrawy amerykańskie / dania amerykańskie / jak zrobić club sandwich / jak przyrządzić club sandwich / jak przygotować club sandwich / przepisy amerykańskie / jedzenie amerykańskie / jedzenie w ameryce / kuchnia w usa / jedzenie w usa / co zjeść w usa / kuchnia w stanach / jedzenie w stanach / co zjeść w stanach

Brak komentarzy