KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI Z CHORIZO

Składniki / 2 porcje

3 żółte papryki
400 ml bulionu
ząbek czosnku
10 dag chorizo
20 dag sera feta
1/2 pęczka szczypiorku
oliwa
sól, pieprz

  1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Papryki oczyszczone z gniazd nasiennych pokroić na ćwiartki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą i wstawić na 10 minut do piekarnika.
  2. Chorizo w plastrach przesmażyć na patelni przez 2-3 minuty, z obu stron.
  3. W garnku zagotować bulion. Dodać czosnek oraz upieczone papryki (wraz z oliwą i sokiem, który puściły) i zmiksować na krem przy użyciu blendera ręcznego. Doprawić solą i pieprzem. Ponownie zagotować.
  4. Do miseczek wlać krem, na wierzchu położyć chorizo i posypać fetą oraz szczypiorkiem.

 

 

/ hiszpania / kuchnia hiszpańska / przepis hiszpański / przepis na krem z papryki / potrawy hiszpańskie / dania hiszpańskie / jak zrobić zupę krem z papryki / jak przyrządzić zupę krem z papryki / jak przygotować zupę krem z papryki / przepisy hiszpańskie / jedzenie hiszpańskie / jedzenie w hiszpanii / kuchnia w hiszpanii / zupa hiszpańska / zupy hiszpańskie /

Brak komentarzy